Bliv klogere på trommer

Der findes uhyre mange instrumenter som hver især har sin egen betydning for musikken. Nogle pynter lidt på rytmen, hvor du kan tilføje nogle melodiske toner som f.eks. med en trompet, et klaver eller en guitar. Disse instrumenter vil nok kræve lidt mere end rytme og koordination for at mestre på det højeste plan, og kræver nok lige lidt mere hvis du selv vil skrive musik. Dog har man også andre mere fremtrædende instrumenter som et trommesæt der er et af de mest grundlæggende instrumenter, når det handler om at opbygge en sang fra scratch. Et godt trommesæt kan være svært at finde, da der er en masse udbydere derude. Heldigvis er der en hjemmeside som Drumlimousine der har samlet alle de bedste elementer fra trommesæt, som du kan mixe og matche lige som du har lyst, så du får lige det som du vil have samtidig med at du ender med et fabelagtigt trommesæt.  

Den berygtede trommeslager

Det er næsten ligegyldigt hvilken musikgenre du lytter til, så finder man hurtigt ud af, at trommesættet har et bærende betydning for hele fundamentet i en sang. Det danner ligesom grobund for at man kan smide andre instrumenter indover. Trommeslageren har nok den vigtigste rolle, da han skal holde fast i det rytmiske aspekt for resten af gruppen, så de har noget at følge med på. Trommeslageren er nok også den eneste i et band der har muligheden for at tilrette musikken og danne sit eget lydtapet helt efter hans egen mening, uden at slutresultatet bliver ændret for meget. Det skal man f.eks. passe på med hvis man spiller på andre instrumenter, medmindre man som guitarist har en guitarsolo. 

De mange elementer i et trommesæt

Men selvom at det at spille på et trommesæt kan lyde helt vildt sejt, så skal man stadig have i mente, at det ikke er noget man mestre på kort tid eller på første forsøg. For lige at skære det ud i pap, så består et trommesæt af mange flere ”små” dele, som til sidst udgør hele sættet. 

Først og fremmest har man de to hovedtrommer, som henholdsvis bliver kaldt lilletromme og storetromme. Lilletrommen er nok den tromme som man slår oftest på, når man spiller på et trommesæt. Det plejer at have en tyndt hvidt skind på oversiden, hvor der på undersiden vil være et meget tyndt skind her også. På undersiden er der monteret en seiding, hvilket er en række fjedre spændt henover bundskindet. Det er nemlig dette der giver lilletrommen sin karakteristiske lyd. Storetrommen er sjovt nok, den største tromme du finder i sættet. Det karakteristiske ved denne er også, at der er et hul enten i midten eller på siden af den, hvor man bruger den ved at trykke på en fodpedal. Herefter har vi det er hedder crashbækken og ridebækken. Førstnævnte bruges til at understøtte specielle sekvenser i musikken, hvis der f.eks. kommer en overgang. Ridebæken hvilket, som oftest, er det største bækken i et trommesæt, skal have en klar lyd i forhold til crashbækken. Denne bruges som et supplement til hihatten, som også er en af de primære ting der bliver brugt i musikken nu til dags. Den er vigtigt i det meste nutidige musik, da dens rytme ofte binder hele beatet sammen.