Alternativ familieterapi

alternativ familieterapi

De fleste af os kender til udtrykket: “Villa, Volvo og vovse”, som tilnærmelsesvis er et udtryk for den ultimative kernefamilie. Men kernefamilien i dagens Danmark er ikke længere, hvad den har været. Den består ikke nødvendigvis af mor, far og børn men af dine, mine og vores børn. Faktisk bliver hele 46,5 % af alle nygifte par skilt igen, og derfor må man efterhånden håbe det bedste, når man overværer et bryllup i kirken eller på rådhuset. Men hvis man skal undgå at et – på papiret – lykkeligt ægteskab munder ud i en skilsmisse, så er det afgørende, man har balance i familielivet. Men før man kan få balance i familielivet, så skal man også have balance i sit professionelle liv; og selvfølgelig også i sit eget personlige liv.   

De sociale medier presser kernefamilien

Livet er ikke én lang dans på røde roser, og det kan være svært for nogle familier at håndtere. Ikke mindst set i lyset af de sociale mediers stadig større indflydelse på, hvad der er normen. Via de sociale medier bliver man konstant eksponeret for andres succesrige liv, og derfor kan nogle familier føle, at de ikke får det samme ud af tilværelsen som deres venner og bekendte. Denne konstante eksponering af andre, der har vedvarende succes, kan være hårdt for både mor og far, og derfor kan det smitte af på resten af familien.

Den hektiske hverdag

Den typiske hverdag for en kernefamilie kan også være lettere hektisk, hvorfor man bl.a. ser der ikke er tid til andet end praktiske gøremål. Det er især hektisk, når der skal laves aftensmad og både mor og far er kommet hjem fra arbejde, og børnene er sultne – de såkaldte ulvetimer.   

At flere og flere stræber efter det perfekte ydre, kan også have en kolossal negativ effekt på kernefamilien. Man skal have det perfekte job, det perfekte hus, man skal tage på de perfekte rejser osv. Denne lidt diffuse – og måske lidt meningsløse – søgen efter det absolut perfekte, kan for nogle familier bliver for meget, og derfor presser denne op-i-tiden-trend kernefamilien i at udfolde sig positivt.   

Forskellige former for familieterapi

Men hjælpen er heldigvis nær. Som familie er der heldigvis professionel hjælp at hente, hvis man har behov for en timeout. Man kan nemlig gå til familieterapi, som netop kan hjælpe ens familie med at knytte et stærkere og tættere bånd. Ved at gå til familieterapi kan man få en professionel terapeut til at vurdere ens familiære situation, så man fremefter kan fokusere på alle de positive ting. Der er flere steder i landet, hvor man som familie kan finde dygtige terapeuter, som er klar til at hjælpe ens familie.

Mange af disse terapeuter tilbyder bl.a. familiecamps, hvor man som familie kan komme hinanden ved; og her er kvalitetstid, hygge og velvære bl.a. nøgleordene. Ofte er disse familiecamps en alternativ familieterapi form, som er beliggende i naturskønne omgivelser, så man også som familie kan komme lidt væk fra storbylivets til tider stressede og pulserende liv. Der er virkelig tale om en rationel beslutning, hvis man som familie siger “ja” til at gå i familieterapi; måske er der tale om den vigtigste beslutning i dit liv, da det kan redde ægteskabet og dermed også familielivet.

Jeg kan klart anbefale Body Mind Academy, som har en familiecamp, der kan bruges som en alternativ familieterapi form. Børn der er fyldt med lavt selvværd og selvtillid, kommer altid styrket ud af en weekend på familiecamp.

– Maria