Renæssance for pladespilleren

Paldespiller/grammofon

Der har de seneste år været en mindre revolution i gang, det er blevet en trend at høre LP plader igen. Mange folk har deres gamle LP’er, liggende derhjemme bagest i kælderen eller et sted på loftet, og det er blevet tid til at finde dem frem igen. Jeg har selv været i kælderen og finde mine frem og de er stadig i overraskende fin stand, i modsætning til min pladespiller. Den havde ikke nydt godt af, at være pakket væk, pickuppen var gået i stykker og jeg kunne ikke får liv i den. Nu havde jeg sat mig for min pladespiller skulle til, at være fast inventar i min stue igen, så kom frem til det derfor var på sin plads, at investere i en ny moderne pladespiller.

Det er meget få steder man efterhånden kan købe kvalitets hifi, men efter lidt søgen på internettet, fandt jeg siden HIFI-Freaks. De har en kæmpe udvalg af kvalitets hifi, fra mange forskellige brands. De har også pladespillere til alle behov og i alle prisklasser. Jeg havde besluttet mig for, jeg gerne ville ofre lidt ekstra på en, som jeg så kunne have glæde af mange år ude i fremtiden.

Som i gamle dage

Det er nu en uge siden jeg modtog min nye pladespiller med posten. Jeg havde fuldstændig glemt følelsen, af at sætte pickup nålen ned på vinylpladen. Digitaliseringen i dag går så stærkt vi nogle gange glemmer hvad der er godt. Der er bare noget helt specielt ved lyden, når man afspiller musik fra en pladespiller. Det kræver selvfølgelig også nogle habile højtalere, men har man det og kombinere det med en pladespiller, så har du lydkvalitet af en anden verden.

Jeg har ondt af den unge generation i dag, som hører alt deres musik fra diverse streaming tjenester. Det vare ikke mange år, så har de ikke engang prøvet at høre musik fra en CD. De ved slet ikke hvad de går glip af, de har ikke den fjerneste anelse om, hvor dårlig lydkvaliteten på det musik de hører, egentlig er.

Men nu hvor pladespilleren og LP’en oplever en renæssance disse tider, så er der håb forude. Det kan være det kommer så vidt, at konfirmanderne om nogle år, begynder at ønske sig så noget. Det er et stykke kultur som mange går glip af, og det er ærgerligt. Jeg kan ikke styre hvad de unge skal have af meninger om sådanne ting, men jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, jeg investerede i en ny pladespiller. Det er det er det bedste efter en lang arbejdsdag, at smide en LP på og smide sig i sofaen og bare lade de rene toner tage dig med ud på en musik rejse.