Psykoterapi kan være din vej gennem krisen

Mange af os kan nikke genkendende til, at livet ikke altid er en dans på roser. Vi kommer nogle gange ud for modgang eller tab, og vi kommer derfor ned i et dybt hul. Nogle af os kan selv komme op af hullet, og andre har brug for en hjælpende hånd i en svær tid. Og her kan psykoterapi være den hjælpende hånd du har brug for, når livet er svært.

Psykoterapi kan nemlig hjælpe dig i svære tider, hvor du døjer med nogle tanker eller nogle udfordringer som forringer din livskvalitet. Det kan være at du lider af en depression og mangler støtte til at komme ud af mørket. Det kan også være at din angst er altoverskyggende i din hverdag, og at du derfor prøver at komme på rette spor igen. Måske er du i en eksistentiel krise, og ønsker at komme ovenpå, og her kan psykoterapi være behjælpelig.

Hvordan foregår psykoterapi?

Psykoterapi er en form for samtaleterapi som gennem samtalen identificerer handlinger og mønstre med henblik på at kunne ændre disse. Med andre ord, så forsøger man gennem samtale, at italesætte og arbejde med de tanker og handlemønstre for derefter at kunne give patienten nogle redskaber og værktøjer til at tøjle det når det løber løbsk. Længden af behandlingen varierer meget fra person til person. Nogle mennesker har det bedst med nogle korte forløb hvor problemstillingen hurtigt bliver identificeret, og andre har længerevarende forløb hvor man konstant og konsekvent arbejder med forskellige ting, så patienten bedst muligt kan få gavn af forløbet. 

Hvor kan man få psykoterapi behandling henne?

Der er mange steder i Danmark hvor der tilbydes psykoterapi behandling, og dermed har du mulighed for at komme ud på den anden side igen. Det er dog en fordel at vælge et sted tæt på din bopæl, så det ikke tager så lang tid at komme derud. Man ved på forhånd heller ikke hvor langt et forløb man skal have, så hvis man skal derud flere gange kan det være rart at det ligger forholdsvist tæt på. Bor du for eksempel i Silkeborg, så vil det være essentielt at finde psykoterapi i Silkeborg da det ville være nemt (du kan eventuelt kigge på det her sted https://humanbalance-silkeborg.dk/psykoterapi/).