Misdannelsesscanning i København

Gravid kvinde

En misdannelsesscanning er blevet mere normalt i Danmark. Hvert år bliver fostre scannet for misdannelser. I følge DSAM, som er Danmarks Selskab For Almen Medicin, bliver der fundet misdannelser hos børn fra 0-5 år cirka 4,5%. I langt de fleste tilfælde er disse fundne misdannelser mulige at behandle, men kræver selvfølgelig en scanning så de kan stille diagnosen. Flere private og offentlige klinikker tilbyder denne service.

Hvad er en misdannelsesscanning?

En misdannelsesscanning er en scanning man får i starten af graviditeten. Det anbefales, at man får scanningen i 15-16 uge, men i uge 13+0 kan man allerede se vigtige detaljer omkring fostret. Scanningen tager cirka 45 minutter. Selve scanningen egentlig et helbredstjek og går ud på, at scanne fosteret og se om der eventuelt er nogle misdannelser og om det er noget som der skal behandles eller ej. Udover scanning for misdannelser, så bliver der også scannet for stigmata, som kan give information om barnet, og om der er downsyndrown lignede symptoner.

Er scanningen skadeligt for fosteret?

Der er endnu ikke dokumentation på, at ultralydsscanninger er skadeligt for fosteret, og det er blevet brugt i sundhedssektoren i over 50 år, og har været et ganske almindeligt redskab når det kommer til scanninger. De fleste klinikker tilbyder mere dybdegående konsultation, hvor man selv kan nævne relevant information vedr. deres eget helbred, eventuelle spørgsmål osv.

Hvem er Ultralydklinikken.dk?

Ultralydklinikken er en ultralydsklinik med en central placering i København, som specialiserer sig udelukkende for scanninger af gravide. Ved brug af den nyeste scanningsteknologi inden for 3D og 4D scanninger, er du sikret en sikker og nøjagtig scanning.

 Klinikken åbnede tilbage i 2000 med en klar vision om, at tilbyde kvalitets ultralydsscanninger af gravide på et meget højt fagligt niveau. Ultralydklinikkens team består af højt uddannede jordmødre og læger, som har haft tidligere ansættelse på scannings afdelinger på diverse  hospitaler, hvilket har giver dem erfaring og kompetence indenfor deres område. Dette skal samtidig også være med til at sikre den høje kvalitet og sikkerhed, når det kommer til diverse scanninger. Inde på deres hjemmeside Ultralydklinikken.dk, kan du læse mere omkring deres ydelser, priser og kontakt.