Behandling af psoriasis med creme

Psoriasis er en kronisk, arvelig hudsygdom og relativt sjælden hudsygdom, hvor ens immunforsvar er med til at skabe en hurtig dannelse af hudceller. Den rammer ca. 2-3 procent af befolkningen og kan både udløses af interne eller eksterne faktorer. Selvom der ikke findes en decideret kur mod psoriasis, så findes der flere behandlingsmuligheder, der kan lindre symptomerne – bl.a. med en god og fed creme.

Hvordan opstår psoriasis?

Normalt når hudcellerne er dannet, vil der typisk gå ca. en måned fra hudcellerne er dannet til det øverste hudlag frastøder de døde hudceller. Når man lider af den arvelig sygdom psoriasis, så vil der typisk kun gå 3 dage til 7 dage før hudcellerne er dannet – hvilket betyder, at man har en stor “overflod” af hudceller i det øverste lag af huden, som af den samme grund, heller ikke bliver udviklet fuldt ud.

Selvom psoriasis typisk er arvelig, så er der ligesom med andre arvelige sygdomme flere faktorer (både internt i kroppen og eksternt), som kan være med til at “trigge” sygdommen. Det kan være alt fra manglende sollys til for meget sollys, som giver skader på huden og solskoldninger. Det lader også til, at der kan være andre interne faktorer såsom stress, hormonforandringer, medicinering eller almindelige infektionssygdomme.Ift. medicin kan litiumbehandling (mod psykiske lidelser), betablokkere eller medicin mod malaria være udløsende faktorer mod psoriasis.

Udover medicinering kan skader på huden, som bliver påført af fx barbering, slag på huden eller snitsår være med til at udløse psoriasis.

Hvordan kan man behandle eller lindre symptomerne på psoriasis?

Snak med din læge omkring decideret behandling af psoriasis. Jf. sundhedsportalen sundhed.dk, så findes der på nuværende tidspunkt ikke noget medikament eller medicinsk indgreb, som helt kan fjerne psoriasis. Der findes dog lægemidler, som kan være med til at dæmpe aktiviteten i huden og derved også lindre symptomerne på psoriasis.

En god creme mod tør hud – lindring af symptomer på psoriasis

En af de mest essentielle ting, som der bliver anbefalet, er at dæmpe symptomerne på psoriasis med lokalbehandling. Hertil er en god og fed creme mod psoriasis, som denne fra Vitacreme et godt udgangspunkt for en sund hud. Den fede creme med vitamin B12 sørger for at huden ikke tørrer ud. Den påføres typisk ved psoriasis-udbrud direkte på de røde og hævede områder (lokalbehandling).

En god og fed creme kan være med til at lindre symptomerne på psoriasis ved påføring direkte på det røde eller hævede område.

Der findes også andre cremer, som man også med fordel kan bruge, men jeg har selv udelukkende brugt cremen mod psoriasis fra Vitacreme – med gode resultater!

Redaktionen anbefaler, at du snakker med din egen læge først, om hvilke muligheder, som du har, hvis du lider af psoriasis eller tør hud generelt.