Sådan holder du hygiejnen i top på din arbejdsplads

håndspritdispenser

Hvis der er noget, som Corona-pandemien har lært os, så er det, hvor vigtigt det er at have høje hygiejnestandarder både i hjemmet, i det offentlige rum og ikke mindst på arbejdspladsen. Men god hygiejne er ikke kun vigtigt under en pandemi – det er også vigtigt at være opmærksom på i den helt almindelige hverdag, hvor gode hygiejneforhold kan være med til at nedsætte arbejdspladsens antal af sygedage. Så læs med her, så din arbejdsplads kan komme bakterierne i forkøbet.

Håndsprit, håndsprit, håndsprit

Førsteprioriteten, når det kommer til at forbedre hygiejneforholdene på arbejdspladsen, må være at få anskaffet rigelige mængder af ordentlig håndsprit, så medarbejderne til enhver tid nemt og hurtigt kan afspritte deres hænder og dermed mindske smittespredning. Det kan være en rigtig god idé at anskaffe en god håndsprit dispenser, som evt. kan stå i indgangen til arbejdspladsen og/eller ved spiseområdet. En håndspritdispenser er med til at gøre håndspritten mere synlig og gøre det nemmere at bruge håndspritten, så det altid bliver gjort.

Hvordan står det til med rengøringen?

At anskaffe et par håndspritdispensere er en god start, men det er ikke det eneste, du kan gøre for at optimere hygiejnen. Det kan f.eks. være at virksomheden skal undersøge, om der skal optimeres på:

  • Rengøringsforholdene – bliver der gjort rent tit og grundigt nok? Bliver tastaturer, knapper, håndtag og lignende, som mange forskellige mennesker rører ved hver dag, gjort rent?
  • Servietter og håndvaske – det er ikke kun håndsprit, der kan dræbe bakterier. Måske skal der indsættes en håndvask eller to mere, eller måske skal der lidt flere serviet-standere op, så der altid er noget at nyse eller hoste i inden for rækkevidde
  • Holdningen til sygedage – for mange virksomheder vil det gøre en stor forskel, hvis der blev kastet lidt mere opmærksomhed på virksomhedens holdning til sygdom. Er det i orden, eller bliver det set lidt ned på, hvis man bliver hjemme med kun lette symptomer? Én syg kan smitte mange og derfor gøre mere skade ved at møde op end ved at blive hjemme en dag eller to.