Undersøge din bolig for skimmelsvamp

skimmelsvamp

Hvis du begynder se mørke plamager på gulvet, væggen eller loftet hjemme, kan det være et tegn på at din bolig er blevet angrebet af skimmelsvamp. I flere tilfælde vil du dertil kunne mærke en muggen lugt, som er karakteriseret ved skimmelsvamp eller anden type af svampeangreb. Hvis du undersøger din bolig og du har skimmelsvamp, så er du ikke alene. Mange husstande døjer desværre med skimmel. Heldigvis kan man gøre noget ved problemet. Skimmelsvamptest.dk kan hurtigt og nemt teste og undersøge din bolig eller virksomhed for fugtskader og skimmel. På den måde skal du ikke selv stå for testen og du får en fagmands vurdering af, hvordan problemet/angrepet skal håndteres.  

Hvis det ønskes, kan du selv teste for skimmelsvamp. Ved at købe et test online som tager udgangspunkt i den type angreb du har i din bolig eller virksomhed, kan du selv gennemføre testet og sende det tilbage for en analyse. En perfekt løsning for den som hurtigt og nemt har brug for en vurdering af skimmelangrebet.


Skimmelsvamp symptomer du skal være opmærksom på

Det findes flere symptomer som kan fortælle dig hvorvidt du har skimmelsvamp i din bolig eller ej. Dertil er det flere ting man skal være opmærksom på fysiskt, om man har levet med skimmel i en længere periode. Følgende symptomer skal du være opmærksom på:

  • Skimmelsvamp karakteriseres ved en muggen lugt.  
  • Brune. grønne, hvide eller sorte pletter på væggen, loftet eller gulvet.
  • Vokser og trives i fugtigt indeklima. Hold øje med fugtskader eller vandskader.

Fysiske konsekvenser kan være:

  • Mindre allergier
  • Åndedræt problemer
  • Hovedpine
  • Træthed

Skimmelsvamp kan ikke ødelægge din bolig men er mere et tegn på, at din bolig har høj luftfugtighed eller fugtskader. Dertil er skimmel ikke direkte farligt, hvis man ikke lever med det i en længere periode. Et skimmeltest kan nemt og hurtigt give svar på hvilken typ af svamp din bolig er blevet angrebet af.


Hvordan gennemføres en skimmelsvamp test?

Har du brug for rådgivning i forhold til skimmelsvamp og svamp i din bolig, kan du altid kontakte SkimmelsvampTest.dk. De har mange års erfaring med skimmelsvamp og fjernelse af skimmelsvamp. En nem måde at fjerne skimmelsvamp på er, at købe en skimmeltest online på skimmelsvamptest.dk, som du enten selv kan gennemføre eller få en specialist til at gennemføre. Når testen er gennemført sendes den retur til skimmelsvamptest.dk hvor den analyseres. Afhængigt af hvilken type svamp og angreb skal boligen renses og saneres for at kunne fjerne skimmelsvampen. Dertil er det også vigtigt at man fixer det som årsaget angrebet til at starte med for at kunne fjerne skimmelsvamp permanent, ellers er det en stor risiko at din bolig bliver angrebet igen. Er det en fugt- eller vandskade i boligen? Hvis ikke kan det være en god ide at investere i en fugtmåler eller radonmåler. Med en fugtmåler kan du aflæse luftfugtigheden indenfor. Hvis luftfugtigheden er meget høj bør man overveje et bedre ventilationssystem eller en affugter. En radonmåler aflæser mængden radon, som er et farligt grundstof i forbindelse med skimmelsvamp.