Transport af dyr – tænk dig om

Dyr har til alle tider været til stor fascination for mennesker. Hvad end der er tale om tamme kæledyr, man kan have ved sin side eller vilde dyr, man må nøjes med at betragte fra afstand. Til tider kan det være nødvendigt at transportere et dyr fra a til b. I en sådan situation er det vigtigt at huske på, at transport af levende dyr ikke er nogen nem sag. Det kræver, at man skal tage en lang række forholdsregler. Uanset hvad er det dyrets tarv, der altid bør komme i første række. Hvis du står midt i overvejelsen om at transportere levende dyr, kan du her se mulighederne for transport af dyr.

Vær opmærksom på om dyret er i stand til at blive transporteret

Det er altid dyret, der kommer i første række, når det kommer til dyretransport. I dyreværnsloven står der, at dyret skal behandles og beskyttes bedst muligt under transporten. Dette vil blandt andet sige, at kun uddannede folk må stå for dyretransport. Der skal anvendes kontrollerede køretøjer og korrekt udstyr til håndtering af dyret. Der findes mange regler for, hvilke forhold dyrene skal have under transporten. Disse regler skal en speditør naturligvis altid overholde. Derudover gælder der en række særlige regler for syge eller skadede dyr. Disse må som hovedregel ikke transporteres, med mindre der gælder særlige undtagelser. Dog er det transportøren, der vurderer, hvorvidt dyret er i stand til at blive transporteret eller ej. Transportøren må altså til hver en tid afvise dit dyr, hvis vedkommende ikke mener, at det er egnet til at blive transporteret. Hvis transportøren er i tvivl om dyrets tilstand, kontaktes en dyrelæge.

Hav papirerne i orden

Skal dit dyr transporteres over en længere distance, skal du huske at medbringe de rette dokumenter. I dokumenterne skal man blandt andet kunne se:

  • Dyrets ejer 
  • Hvorfra og hvortil dyret skal transporteres
  • Tid og dato
  • Hvor lang tid transporten forventes at tage.

Derudover skal dyrene ledsages af en række andre dokumenter. Læs grundigt op på hvilke regler der gælder, inden du skal have dit dyr transporteret.