Terrassebrædder for alle

Drømmer du om en ny terrasse? En terrasse, der afspejler din personlighed med specielle detaljer og former, eller som bare er behagelig at gå på uden sko? Hvis det ene eller det andet er tilfældet, bør du overveje at bygge en terrasse af træ. Til forskel fra sten er terrassebrædder nemmere at skære til, så du får den helt rigtige vinkel og form, men brædderne er også lunere at gå på end sten i de lidt koldere perioder, hvis du har bare tæer. Du skal derfor vælge terrassebrædder, hvis du vil have god komfort og en speciel stil.

Vælg mellem forskellige terrassebrædder

Terrassebrædder giver dig mange gode fordele, men du vil samtidig også kunne få en forholdsvis billig terrasse med materialer i høj kvalitet. Derudover er der mange forskellige valgmuligheder, hvis du gerne vil bygge en træterrasse. Du kan for eksempel vælge imellem:

  • Hårde træsorter, der samtidig er meget formstabile
  • Trykimprægnerede terrassebrædder
  • Komposit terrassebrædder

De mange valgmuligheder gør, at du højst sandsynligt kan finde lige præcis den træsort og det udtryk, som du allerbedst kan lide.

Traditionelle terrassegulve

Fordelen ved at vælge hårde træsorter er, at de som sagt er meget formstabile, hvilket giver dig flere muligheder i udformningen af terrassen. Derudover har de forskellige terrassebrædder i forskellige farver. Hvis du gerne vil have en gyldenbrun terrasse, der kan give et flot farvespil, bør du se nærmere på træsorten Cumaru. Vil du derimod hellere have en rødbrun farve med en flot træstruktur og brædder, der er smårillet på den ene side, bør du overveje Jatoba. Du kan også vælge trykimprægnerede terrassebrædder, der er meget modstandsdygtige over for vand. Der er dermed flere veje at gå, og det kommer helt an på, hvordan du forestiller dig din træterrasse.

Som et alternativ kan du desuden vælge at bygge din træterrasse i komposit terrassebrædder. Det er et miljørigtigt valg, og du er samtidig sikker på, at brædderne er helt fri for gift. Komposit terrassebrædder består af naturlige fibre blandet med PE-lim, hvilket gør, at de heller ikke har brug for vedligeholdelse som traditionelle terrassegulve. Derudover afgiver terrassebrædderne få splinter, så du ikke skal være bekymret.