Derfor skal man bruge aircondition om vinteren

De fleste mennesker har stor glæde af deres aircondition i bilen om sommeren. Det forstår man godt, og det er også på denne tid af året, at du bruger aircondition mest. Nu hvor de kolde vintermåneder er på vej, får du nok mest af alt lyst til at skrue op for varmen på klimaanlægget, men du bør i høj grad overveje at lade aircondition køre om vinteren også. 

Større tab af kølervæske 

Det kan virke mærkeligt, for du har jo egentlig ikke behov for at køle bilen ned. Alligevel er det en fordel, for det gør, at du får et bedre indeklima i bilen, og samtidig holder du systemet i gang, så det ikke er defekt, når du får brug for nedkølingen til sommer igen. Hvis hele systemet får lov til at stå stille hele vinteren, så vil bilen tabe mere kølervæske, og det vil øge risikoen for, at der kommer mere alvorlige skader på systemet. 

Fordele

Der er flere fordele ved at bruge din aircondition om vinteren, og ikke kun om sommeren. Hvis du tænder for systemet en kold vinterdag, vil du kunne fjerne stort set alt dug på ruderne. Det kan også godt være, at du er en af dem der tænker, at aircondition kun skal bruges om sommeren til at køle bilen ned. Hvis du er en af dem, så er der stor risiko for, at du ender med et defekt klima- og airconditionanlæg. Det kan du se på følgende måder: 

  • Duggen på ruderne forsvinder langsomt 
  • Bilen er længe om nedkøling 
  • System-støj  
  • Dårlig lugt fra blæserne 

Gode tilbud 

Hvis du oplever nogle af ovenstående udsagn, så er det vigtigt, at du får lavet aircon service på din bil. Det kan også være en fordel at få lavet hvert andet år, selvom du ikke har oplevet noget af ovenstående. Det er nemlig lettere og billigere at være på forkant med en skade, end det er at reparere på en skade på klimaanlægget. Pris afhænger ofte af skadens omfang, men hvad du kan være sikker på hos Quickpot, er at få en fordelagtig airconditions service pris