Nyt micro SD kort: flere billeder til min Instagram!

micro sd kort

Jeg tager ret mange billeder til min Instagram profil, og har derfor været på udkig efter en ”ekstern harddisk”, som jeg kunne gemme alle mine billeder på. Jeg har nemlig før oplevet at min telefon blev sløv, hvis jeg optog for meget plads på den.

Min tlf. er så heldig, at have en ekstra plads ved siden af sim-kortet til et micro SD kort, som kan give mig mere hukommelse at lege med.

Jeg kiggede på de nye ultra high speed micro SD kort fra Duracell, som tilbyder en meget hurtigere læsning og gengivelse af hukommelse end de større SD versioner. I de fleste tilfælde, ville man dog vælge det størrelse SD kort der passer til enheden.

Spørgsmålet er dog om hvilken type SD kort der er bedst. SD kortet i almindeligt format, som er anvendt af tusindvis af kameraer, spillemaskiner og computere, eller micro SD kortet der bruges i smartphones, tablets eller next generation videokameraer såsom GoPro?

Hukommelseskortet i micro format bruger den eksakt samme standard som et SD kort i fuld størrelse, og en simpel omformer kan gøre micro SD kortet kompatibelt med alle Secure Digital (SD) enheder.

Det burde i sig selv gøre micro SD til det mere alsidige kort, og derfor også det bedste, ikke sandt?

Hvorfor er det så, at folk fortsat køber SD kort?

Her er mine to bud: hastighed og pris.

Mit foretrukne SD kort er Duracells UHS kort (ultra high speed), som kan klare op til 30MB/s.
Til sammenligning har en SD kort klasse 4 omkring 4 MB/s.
Da jeg undersøgte markedet kunne jeg ikke finde andre memorykort, der kunne give mig samme value for money i kaliber med Duracell. Der findes andre producenter på markedet såsom Samsung, Kingston og Sandisk, men i min optik er de oftest dyrere eller langsommere i ydeevne.

I forrige uge testede jeg Duracells UHS3 klassens performance. Min første indskydelse var, at det her var banditten, som kan bevise at micro SD er godt nok til at erstatte storebroren i fx kameraer. Det bragte stor glæde, da jeg jo også tit skyder billeder med mit kamera, når tiden er der.

I de hastighedstester jeg udførte, fandt jeg ud af at dette micro hukommelseskort næsten kan matche det almindelig SD kort, som jeg har brugt de seneste måneder. Altså er et micro SD kort dermed værd at købe, hvis du ved at du gerne vil bruge det samme SD kort i flere forskellige enheder. Hvis du derimod ikke har behov for, at bruge dit micro SD kort i enheder, hvor man ligeledes kan anvende et almindeligt SD kort, så er det måske ikke det værd. Pris er nemlig den mest væsentlige faktor, når man taler micro SD vs SD kort.

Hukommelse er næppe en faktor disse dage, da du kan få micro SD kort med både 8gb, 16gb, 32gb, 64gb, 128gb og ja helt top til 1tb. Teknologien buldrer derud af, og blot 10 år tilbage havde overstående været 8mb, 16mb, 32mb, 64mb og 128mb. Hvem ved – måske allerede om 3 år kan vi tale om TB størrelser?

Tager vi udgangspunkt i et kamera med 12 mega pixels, så svarer 128gb til 3040 billeder, og 8gb til 380 billeder. Så hvilken størrelse du skal bruge afhænger selvfølgelig af dit behov.

Dette billede er bl.a. gemt på mit nye SD kort:

maria-wilms12

Køb altid micro SD kort i høj kvalitet

Det micro SD kort UHS3 med 128gb som jeg købte i forrige uge, fandt jeg på Batteribyen, der altid har været min faste leverandør af batterier. De er klart anbefalelsesværdige, da man er garanteret value for money. Fik gratis fragt, fordi jeg købte for over 50 kr. og stod allerede med varen i hånden dagen efter. Deres udvalg er dog lidt begrænset, men jeg synes alligevel de har de bedste mærker. Jeg ser ingen grund til at gide købe lavkvalitetsprodukter, når det alligevel er så billigt at købe et SD / micro SD hukommelseskort.