Da jeg købte lejlighed

I dag tænkte jeg, at jeg ville fortælle om hvordan jeg købte min lejlighed, jeg bor i nu.

Første gang jeg købte lejlighed, var et kæmpe postyr, og en hård omgang. Det var ikke let at komme udefra, og skulle finde lejlighed i København, så jeg var glad da det gik noget lettere anden gang.

Fordi jeg havde været igennem møllen en gang før, havde jeg ligesom også en forventning om, hvordan den anden gang kom til at forløbe.

Jeg købte min første lejlighed da jeg som 20-årig flyttede til København i 2010, efter at have sparet sammen i mit sabbatår. Den lå på Nørrebro, lige omkring Runddelen, og var en fin ejerlejlighed på 70 kvm, som jeg gik og satte lidt i stand løbende med studiet.

Lejligheden blev købt på det helt rigtige tidspunkt, og jeg kunne sælge den til en endnu bedre pris, da jeg gerne ville flytte til Amager Strandpark. Jeg solgte den i 2016, og havde på det tidspunkt allerede udset mig min drømmelejlighed, jeg gerne ville bo i.

Denne lejlighed var også en ejer, og var en del af de nye byggerier næsten helt ude ved vandet. Jeg kunne godt tænke mig at bo med vandudsigt, men så mange penge var min gamle lejlighed heller ikke blevet værd.

God ejendomsmægler

Ejendomsmægleren jeg købte den af, var MM-Living. Det er en ejendomsmæglerkæde, der hovedsaligt sælger lejligheder på Amager, i Ørestaden og Amager Strandpark. Derfor gav det god mening, at handle hos dem, da de havde god erfaring med området. De sælger også lejligheder i andre dele af København, så jeg fik faktisk også dem til at sælge min gamle Nørrebro-lejlighed.

Hele forløbet var en fornøjelse, i forhold til den første gang, hvor jeg kom udefra, og skulle finde en lejlighed. Ejendomsmægleren havde styr på alle detaljerne, og hjalp mig godt igennem det hele.

Faktisk blev lejligheden på Nørrebro solgt så hurtigt, at jeg måtte flytte ud en måned før jeg havde forventet! Heldigt, at den nye lejlighed allerede stod tom og klar til mig, så jeg kunne flytte ind med det samme, uden at skulle bo et sted i mellemtiden.

Lejlighed Amager

Den nye lejlighed

Den nye lejlighed er virkeligt lækker! Den er åben, lys og der er højt til loftet og et godt lysindfald. Den er 80 kvm og er en 2-værelses.

Jeg har min egen altan, jeg kan sidde og nyde aftensolen på om sommeren, og invitere veninder til vin på. Badeværelset er dejlig stort – jeg kan ikke fordrage de små københavner-badeværelser, der endda nogen gange er uden bruser!?

Værelserne er også dejligt store, så jeg har faktisk både soveværelse/kontor og en lækker stue – ret luksus, når jeg også bor selv.

Alt er tæt på

Lige neden for døren findes der både træningscenter, restauranter, caféer, indkøbsmuligheder og selvfølgelig metroen, der gør at jeg kan være i lufthavnen eller byen på ca. 10 min.

Desuden er der kun 4-5 minutters gang ned til vandet ved Strandparken, så her går jeg tit aftenture og nyder udsigten til Sverige.

 

Det var lidt om mit liv i min lejlighed, og om hvordan jeg skaffede den. Håber i nyder at følge med.

 

-Maria