Hvem er Ultraplast?

Indstrihal

Nogle af jer har måske hørt om Ultraplast før, men der vil helt sikkert også være en del af jer der ikke har. Ultraplast er nemlig en virksomhed som producerer plastikæsker til industriel brug. Med andre ord skal du arbejde i en branche, hvor du gør brug af diverse plastikæsker, hvis du skal have hørt om dem. Med mindre du har hørt om dem af omveje. Men hvorfor skrive et indlæg om Ultraplast? Fordi de faktisk er en af Europas førende leverandører indenfor deres branche. Det er vildt at tænke på, at en virksomhed som gør det så godt som Ultraplast er gået under radaren på den måde.

Jeg vil gerne slå et slag for Ultraplast og forsøge at forklare hvilken type virksomhed de er og hvad de laver. Først og fremmest er de specialiseret i at fremstille opbevaringsæsker via sprøjtestøbning. Der findes mange måder at producere plastprodukter på, men sprøjtestøbning er en af de mest effektive. Ultraplast er gået all-in på netop sprøjtestøbning og har købt egne maskiner så de har kunne lave en produktionshal. Her producerer de deres egne sprøjtestøbte opbevaringsæsker og mange andre plastikæsker.

Ultraplast producerer en lang række forskellige plastikprodukter, men et af deres mest sælgende produkter er deres opbevaringsæsker. Jeg vil ikke gå så langt at sige, at det er det de er kendt for, men mange køber deres opbevaringsæsker.

Hvad er en opbevaringsæske?

Det kan måske virke som et dumt spørgsmål, men tværtimod. Fordi ved normale omstændigheder er en opbevaringsæske i princippet bare en æske, hvor du kan opbevare ting. Men som sagt producerer Ultraplast opbevaringsæsker til industriel brug, hvilket indebærer de bliver brugt lidt anderledes og der bliver stille nogle andre krav. En opbevaringsæsker til industriel brug skal helst kunne rumopdeles og skal kunne opbevare væske uden at skade det. Lad mig uddybe.

En rumopdelt opbevaringsæske er en, hvor du kan have flere forskellige ting opbevaret uden de bliver blandet. Det kunne f.eks. være piller, hvor det kan være vigtigt at kunne kende forskel på hvilke piller der er hvilke. Omvendt kunne det også være noget så simpelt som en håndværker der gerne vil sortere forskellige skruer eller lignende.

At en opbevaringsæske skal kunne opbevare væske, der ikke må tage skade, kan lyde lidt mærkeligt. Det handler om, at den plastik som opbevaringsæsken er fremstilliet af ikke må være dårlig kvalitet. Hvis en opbevaringsæske er fremstillet af dårlig plastik, kan væsken i værste tilfælde tage skade fordi den optager partikler fra plastikken. Hvis en opbevaringsæske bliver brugt til væsker i forbindelse med medicinindustrien f.eks. kan det være altafgørende at væsken ikke tager skade.  

Ultraplast gør en forskel for rigtig mange virksomheder rundt om i verdenen. Derfor synes jeg det var på sin plads, at give dem lidt spalteplads her på bloggen. Ultraplast producerer også mange andre produkter, udover opbevaringsæsker, du kan se dem alle på deres hjemmeside ultraplast.dk.