Danske kommuner satser på elektronisk lås til hoveddøren

Nøglebundt

Vi lever i en tid, hvor der er konstant fokus på effektivisering og hvordan vi kan spare ressourcer. Der findes mange muligheder og steder hvor man kan tage fat. Et af de politiske emner som er meget oppe i tiden er de ældre. Derfor har flere danske kommuner har valgt, at investere i et elektronisk låsesystem til ældreplejen. De håber at låsesystemet kan være med til, at gøre en positiv forskel både omkostningsmæssigt, men også for de ældre samt hjemmeplejen. En af de største leverandører af elektroniske låse til hoveddøren for kommuner i Danmark er bekey.dk. BEKEY har brugt flere år og mange ressourcer på at udvikle det elektroniske låsesystem, som ikke kun er smart, men samtidig er en fordelagtig løsning. Omkring 27 kommuner i Danmark , har valgt at satse på en elektronisk lås til hoveddøren fra BEKEY, som skal hjælpe hjemmeplejen samt de ældre. Efter BEKEY låsesystemet har vist sig, at være en stor succes i mange kommuner i Danmark, er kommuner i Norge også begyndt at implementere BEKEYs elektroniske låsesystem.

Der er flere årsager til, at BEKEY’s elektroniske lås til hoveddøren er en succes i flere kommuner. Først og fremmest sparer det hjemmeplejen for en masse bøvl, når det kommer til håndtering af fysiske nøgler. Hjemmeplejen bruger dagligt mange ressourcer og tid på nøglehåndtering. De skal have en hoveddørsnøgle for, at komme ind hos de ældre i kommunen. Men med BEKEY’s elektroniske lås til hoveddøren er det slut med fysiske nøgler. Efter implementeringen kan hjemmeplejen låse hoveddøren op, hos de ældre, kun ved brug af deres mobiltelefon.

På årligt basis vil det give kommunerne en del besparelser på flere fronter. Hjemmeplejens medarbejdere kan nå mere på kortere tid, fordi de ikke er afhængige af, at køre rundt for at hente nøgler til alle de ældre beboer længere. Ydermere, betyder implementeringen af det elektroniske låsesystem, at der ingen omkostninger er forbundet med fysiske nøgler mere. Normalt er der en del omkostninger forbundet med håndtering af fysiske nøgler. Det er stort set uundgåeligt, at der vil blive mistet nogle nøgler undervejs. En mistet nøgle, betyder at låsen til borgerens hjem af sikkerhedsmæssige årsager skal udskiftes. Det er en omkostning kommunerne nu undgår.

BEKEY’s elektroniske lås til hoveddøren er fremtiden inde for hjemmeplejen

Ifølge velfærdsteknologi eksperter, bliver elektroniske låsesystemer en fast bestandel af fremtiden inde for hjemmeplejen. Når man ser det i det store perspektiv, så kan en elektronisk lås til hoveddøren revolutionere en hel branche. Det kræver selvfølgelig nogle ressourcer, at få implementeret låsesystemet rundt om i kommunerne, men i det lange løb betaler det sig selv ind igen. Derudover er det også fordelagtigt for hjemmeplejens medarbejdere, som nu slipper for alle de bekymringer der er forbundet med  at miste nøgler, eller have den forkerte nøgle. De kan nu  komme rundt i hele kommunen og fokusere på det de gør bedst, at hjælpe de ældre. Det er hvad en elektronisk lås til hoveddøren kan gøre.