Alle, der godt kan lide at drikke en god flaske vin, kender til Ripasso. Ripassoen stammer fra det nordøstligste Italien i Valpolicella distriktet, og de anses for at være en fantastisk vin, hvor man virkelig får meget for pengene. Jeg vil betegne mig selv som værende en passioneret vindrikker, som ikke nødvendigvis synes, at en dyr vin er det samme som en god vin. Det er nok også en af grundene til, at Ripassoen ofte bliver poppet op hjemme hos mig. Et af de steder, hvor jeg altid køber mine Ripasso vine er hos webshoppen Winther Vin. Hos Winther Vin finder man også mange andre slags vine.
Hvordan bliver Ripasso fremstillet?
Der er meget stor forskel på Ripasso vine. Alligevel bliver de fleste Ripasso vine betegnet som Amarones lillebror. Det skyldes, at fremstillingsmetoden er nogenlunde den samme som ved Amaronen. Nærmere betegnet er det druerester fra produktionen af en Amarone- eller en Recioto-vin. Det er de tørrede drueskaller, som starter en ny gæringsproces, hvorfor vinen får navnet “Ripasso”. Således får Ripassoen en smag af mange flere nuancer, som på mange områder har karakter og fylde ligesom en Amarone. Men en Amarone har stadigvæk meget mere kraft og fylde sammenlignet med en Ripasso.
En god Ripasso vin til aftensmaden
Det er langt fra hver dag, jeg drikker vin. Men det er næsten altid sikkert, at vi åbner op for en god flaske vin, når det er lørdag aften. For god, hjemmelavet mad hører unægteligt sammen med en god flaske vin. Vinen giver karakter til maden, og man opnår en fremragende umami-smag, når vinens sødme, bitterhed og syrlighed bliver blandet med den salte mad.
Da vi stort set hver weekend drikker vin til aftensmaden, kan det godt blive lidt dyrt i længden, hvis ikke vi køber vores Ripasso-vine et sted, hvor der er god mængderabat. Derfor køber vi altid vores vine hos Winther Vin. Udover rødvine så finder man også en masse fantastiske hvidvin. rosévin og champagne hos Winther Vin. Fællesnævneren for dem alle er, de alle er af den højeste kvalitet.